×

Pályázatok

FOKOZOTT HŐSZIGETELÉSŰ – PASSZÍVHÁZ JELLEGŰ – KÖNNYŰSZERKEZETES KÉSZHÁZ

PÁLYÁZAT BEMUTATÁSA

Építsen velünk, 6 hét alatt szerkezetkész a háza!

A Sokon Kft. a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karával együttműködve fokozott hőszigetelésű – passzívház jellegű- könnyűszerkezetes készház prototípusát hozta létre az Új Széchenyi Terv vissza nem térítendő támogatásával, kutatási fejlesztési projekt keretében.

A támogatás összege: 83,7 millió Ft, melyet jelentős összegű saját forrás egészített ki.

A fejlesztés tárgyát képező prototípus egyesíti a készházak és a passzívházak előnyeit, úgymint gyorsan felépíthető, energiatudatos, és kis költséggel üzemeltethető. Ez az épület előképe a mai piaci igényeket kiszolgáló lakóházaknak.

A bemutatóház építését kutatás előzte meg a Nyugat-magyarországi Egyetemen, s a továbbiakban is tesztelik, elemzik a prototípus későbbi működését.

A Sokon Kft. 22 év óta szereplője a hazai építőipar piacnak, azon belül is a faipari ágazatnak. A vállalkozás tevékenységi köre elsősorban a rétegelt ragasztott faszerkezetek üzemi gyártása, valamint könnyűszerkezetes lakóépületek gyártása és készre szerelése.

A Sokon Kft. profilbővítés céljára fejlesztette ki, a NYME – Faipari Mérnöki Kar iránymutatásával a fokozott hőszigetelésű, gyorsépítésű prototípust, hogy a jövőben is versenyképes maradhasson a könnyűszerkezetes lakóházgyártás piacán. Az energetikai követelmények egyre szigorodnak, ennek kíván megfelelni illetve túlszárnyalni azt.

FOKOZOTT HŐSZIGETELÉS, PASSZÍVHÁZ JELLEG

Az energiaárak növekedésével egyre fontosabb szempont lett az építtetők szemében, hogy az új lakhelyük kis költséggel üzemeltethető legyen. Egyre többek érzik, hogy az általuk elhasznált nem megújuló energiák is hozzájárulnak a globális problémákhoz.

Mindez fokozott hőszigeteléssel, nyílászárók gondos megválasztásával, párazárással és hővisszanyerő szellőztető rendszerrel érhető el.

A szellőztető rendszer lényege, hogy optimális légcsereszámot biztosítson, így kordában tartva a páratartalmat, továbbá a rendszer hőcserélő moduljának köszönhetően magasabb alaphőmérsékletről (kb. 17-18°C) kell felfűteni a házat.

A javasolt fűtés elektromos, melynek költségeinek majdnem egészét napelemekkel lehet fedezni.

Pályázati galéria Ajánlatkérés
Széchenyi 2020